Nyomtatás

Aktuális munkálatok a Tisza-tónál

.

Tájékoztatásul közöljük, hogy a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium az alábbi munkálatokat végzi:

50. hét (2014. december 08. – december 14.) – Tart a VI-os műtárgy gépészeti felújítása

Kotrási munkák: A Kis-Tisza 2+100 – 2+600 szelvények között, illetve a tiszafüredi Holt-Tiszánál zajlik a hidromechanizációs kotrás.

Műtárgyépítési munkák: A Hallépcső esetében folyamatosan tart a próbaüzem, a monitoring és a műtárgyelemek folyamatos ellenőrzése.

A beeresztő műtárgyak esetében víztartási próba zajlik a szélső és a középső nyílásoknál. A művelet 2-2 darab nyílást érint. A próba mellett a kezelő épületek átalakításán dolgozik a kivitelező.

Az öblítő műtárgyakkal kapcsolatos munkálatok jelenleg a VI-os műtárgyat érintik. Műhelyben végzik a lakatos munkákat, és folytatódik a gépészeti felújítás is.
Mindezeken kívül, tart a VI-os műtárgy meder rehabilitációs kőmunkája.

 

49. hét (2014. december 01. – december 07.) - Víztartási próbára készítik fel a főelzárás középső nyílásait

Kotrási munkák: A 49. héten a hidromechanizációs kotrások kerülnek előtérbe, amit a Kis-Tisza 2+100 és 2+600 szelvények között végeznek, valamint a tiszafüredi és csapói Holt-Tiszánál.

Műtárgyépítési munkák: A Hallépcsőnél tart a próbaüzem, a monitoring és a műtárgyelemek folyamatos ellenőrzése.

A beeresztő műtárgyak esetében, a víztartási próbára készítik fel a főelzárás középső nyílásait.
A héten a kezelő épületek átalakításán továbbra is dolgozik a kivitelező.

A VI-os műtárgy esetében a következő munkafázisok folytatódnak: a gépészeti felújítás, a meder rehabilitáció kőmunkái, illetve a lakatos munkák készülnek a műhelyben.

47. hét (2014. november 17. – 2014. november 23.) A beeresztő műtárgyak esetében elkezdődött a főelzárás középső nyílásainak felújítása

Kotrási munkák: A Szilas-fok gyökérzónás kotrása tart a 47. héten is, míg a hidromechanizációs kotrási munkálatok a Kis-Tisza 2+100 – 2+600 szelvények között, a tiszafüredi Holt-Tiszánál, illetve a csapói Holt-Tiszánál zajlik.

Műtárgyépítési munkák: A Hallépcső esetében folytatódik a próbaüzem, a monitoring, valamint a műtárgyelemek folyamatos ellenőrzése.

A beeresztő műtárgyaknál elkezdődött a főelzárás szélső nyílásainak víztartási próbája, valamint a középső nyílások felújítása. A 47. héten elkezdődik a kezelő épületek átalakítása.

A VI-os műtárgyhoz készülnek a műhelyben a lakatos munkák, valamint a meder rehabilitáció kőmunkái is nagy erőkkel zajlanak.

46. hét (2014. november 10. – 2014. november 16.) – A beeresztő műtárgyak esetében elkezdődött a kezelő épületek átalakítása

Kotrási munkák: Hidromechanizációs kotrás a következő területeket érinti: a Kis-Tisza 2+100 – 2+600 szelvények között, a tiszafüredi és a csapói Holt-Tiszánál, illetve a Szilas-foknál végez gyökérzónás kotrást a kivitelező.

Műtárgyépítési munkák: A 46. héten is tart a Hallépcső műtárgy próbaüzeme, a műtárgyelemek folyamatos ellenőrzése, illetve a monitoring.

A beeresztő műtárgyak esetében zajlik a főelzárások visszaépítése és beüzemelése az 1-1 db szélső nyílásba, valamint elkezdődött a víztartási próbájuk. Folyamatban van a főelzárások kiemelése a középső nyílásokból. Továbbá elkezdődött a kezelő épületek átalakítása.

A VI-os öblítő műtárgy lakatos munkái műhelyben zajlanak, és ezzel párhuzamosan tartanak a meder rehabilitáció kőmunkái.

44. – 45. hét (2014. október 27. – 2014. november 09.) - Jelölt időszakban tart a Hallépcső próbaüzeme, a műtárgyelemek folyamatos ellenőrzése, valamint a monitoring

Kotrási munkák: A Kis-Tisza 2+100 – 2+600 szelvények között, a tiszafüredi Holt-Tiszánál, a Szilas-fok térségében a Borzanatnál, a csapói Holt-Tiszánál zajlik a hidromechanizációs kotrás.

Műtárgyépítési munkák: Jelölt időszakban tart a hallépcső próbaüzeme, a műtárgyelemek folyamatos ellenőrzése, valamint a monitoring.

A beeresztő műtárgyak esetében zajlik a főelzárások visszaépítése és beüzemelése 1-1 darab szélső nyílásba.

Az öblítő műtárgyak esetében a VI-os műtárgyra koncentrálódnak a munkálatok: műhelyben folynak a lakatos munkák, illetve a meder rehabilitációs kőmunkái.

42. hét (2014. október 13. – október 19.) - A Hallépcső műtárgy esetében a kiegészítő terelő kövek beépítése, valamint a vízmércék elhelyezése zajlik

Kotrási munkák: A Poroszlói-medence Kőhídi lapos és a Szilas-fok gyökérzónás kotrása tart. Hidromechanizációs kotrás zajlik a Kis-Tisza 2+100 – 2+600 szelvényei között, a Szilas-fok térségében a Borzanatnál és a csapói Holt-Tiszánál.
Az V-ös öblítő csatorna meder fejlesztése keretein belül, a 42. héten is folytatódnak a kotrási munkálatok. Az eddig felsoroltakon kívül, a kotrási munkák érintik az Eger-patak medrét is.

Műtárgyépítési munkák: A Hallépcső műtárgy esetében a kiegészítő terelő kövek beépítése, valamint a vízmércék elhelyezése zajlik.

A beeresztő műtárgyak esetében a szélső nyílások korrózióvédelmi munkái továbbra is tartanak.

A 42. héten szintén a VI-os műtárggyal kapcsolatos teendőkre irányul a figyelem: a lakatos munkák készülnek a műhelyben, illetve a meder rehabilitáció kőmunkáit végzi a kivitelező.

41. hét (2014. október 06. – október 12.) - Az üzemi út alatti műtárgynál, a befolyási oldalon fennmaradt földmunkák elvégzése, és a betonba rakott terméskő burkolat elkészítése vált aktuálissá.

Kotrási munkák: Ahogy az elmúlt időszakban, úgy a 41. héten is számos területen zajlanak a kotrási munkálatok. Az érintett területek a következők: a Poroszlói-medencénél a Kőhídi laposnál, a Szilas-foknál gyökérzónás kotrási munkálatokat végez a kivitelező, míg a Kis-Tisza 2+100 – 2+600 szelvények között, a Szilas-fok térségében a Borzanatnál, illetve a csapói Holt-Tiszánál hidromechanizációs kotrás zajlik. A 41. héten az Eger-patak medrénél még tart a kotrás, valamint a VI-is öblítő csatorna meder fejlesztése kapcsán folytatódnak a vonalas kotrási munkálatok.

Műtárgyépítési munkák: A Hallépcső műtárgy esetében, az üzemi út alatti műtárgyba történik a zsilipek beépítése. Továbbá az üzemi út alatti műtárgynál, a befolyási oldalon fennmaradt földmunkák elvégzése, és a betonba rakott terméskő burkolat elkészítése vált aktuálissá.

A beeresztő műtárgyakkal kapcsolatban folyamatosan készülnek a szélső nyílások korrózióvédelmi munkái.

Az öblítő műtárgyak tekintetében a 41. héten a fókusz a VI-os műtárggyal kapcsolatos munkavégzésre irányul: a kivitelező a lakatos munkákat műhelyben végzi, és készíti a meder rehabilitációhoz kapcsolódó kőmunkákat is.

40. hét (2014. szeptember 29. – 2014. október 05.) – A Hallépcsőnél elkezdődik a 3 x 22kV-os kábel kiváltása, illetve a zsilipek beépítése az üzemi út alatti műtárgyba.

Kotrási munkák: A Poroszlói-medence Kőhídi lapos gyökérzónás kotrása tart. A kivitelező gyökérzónás és hidromechanizációs kotrási munkálatokat végez a 40. héten is. A munkafolyamat a következő területeken zajlik: Szilas-foknál, a Kis-Tisza 2+100 – 2+600 szelvényei között, az Eger-patak medrében, a Szilas-fok térségében a Borzanatnál, valamint a csapói Holt-Tiszánál.
A fent felsoroltakon túl, zajlik a VI-os öblítő csatorna mederfejlesztése keretében a vonalas kotrás, ami továbbra is úszó munkaeszközökkel történik.

Műtárgyépítési munkák: A Hallépcső műtárgy esetében a következő munkálatokat végzi a kivitelező: a 40. héten elkezdődik a 3 x 22kV-os kábel kiváltása, illetve a zsilipek beépítése az üzemi út alatti műtárgyba. Az I. típusú halátjáróba építi be a kivitelező a betétgerendákat.
A földmeder kialakítására is sor kerül az alsó zsilip műtárgy és a 28-as réselt halátjáró között.
A kőbukók építése továbbra is aktuális, amivel párhuzamosan tartanak az árvízi bukó kőmunkái is.

A beeresztő műtárgyaknál is folyamatos a munkavégzés. Jelenleg a régi főelzárások bontása zajlik a Jászsági és a Nagykunsági beeresztő műtárgynál. A szélső nyílások korrózióvédelmi munkái is folytatódnak a 40. héten.

Az öblítő műtárgyak tekintetében a VI-os, a IX-es és a X-es műtárgyaknál zajlanak a munkálatok, amely részeként a VI-os műtárgyhoz szükséges lakatos munkákat műhelyben végzi a kivitelező.
A VI-os műtárgynál a meder rehabilitáció keretében zajlanak a kőmunkák, amivel párhuzamosan halad a IX-es és X-es műtárgyak lakatos szerkezeteinek visszaépítése.

39. hét (2014. szeptember 22. – szeptember 26.) - A beeresztő műtárgyak esetében elkezdődött a szélső nyílásoknál a korrózióvédelmi eljárás

Kotrási munkák: A 39. héten is folytatódik a Poroszlói-medence Kőhidi lapos és a Szilas-fok gyökérzónás kotrása, valamint hidromechanizációs kotrás zajlik a Kis-Tisza 1+900 – 2+100 szelvényei között, a Szilas-fok térségében a Borzanatnál, valamint a csapói Holt-Tiszánál.
További kotrási munkálatokat az Eger-patak medrében végeznek, illetve a VI-os öblítő csatorna esetében a mederfejlesztés keretei között, úszó munkaeszközökkel végzi a kivitelező a vonalas kotrást.
Mindezeken túl, az V-ös öblítő csatorna meder fejlesztése is folytatódik, amely keretein belül vonalas kotrási munkák zajlanak.

Műtárgyépítési munkák: A Hallépcső műtárgy esetében többek között, az ökológiai folyosó két oldalán a depónia rendezéssel, az I. típusú réselt halátjáróba történő betétgerendák beépítésével foglalatoskodik a kivitelező. Továbbá zajlik az alsó szakasz mederrézsű kialakítása és a kőburkolat építése, valamint a Csali víz csatorna monolit vasbeton szakasz szerkezetépítése. A kőbukók építése még tart az alsó szakaszon.

A kivitelező bontja a Jászsági és Nagykunsági beeresztő műtárgyak régi főelzárásait. A beeresztő műtárgyak esetében elkezdődött a szélső nyílások korrózióvédelmi eljárás.

A 39. héten a VI-os és a X-es Öblítő műtárgyaknál zajlanak a fejlesztések.
A VI-os műtárgyhoz szükséges lakatos munkálatok továbbra is tartanak a műhelyben, illetve elkezdődtek a VI-os műtárgy meder rehabilitációs kőmunkái.
A kivitelező jelenleg visszaépíti a lakatos szerkezeteket a X-es műtárgynál.

38. hét (2014. szeptember 15. – szeptember 21.) – A Borzanat hidromechanizációs kotrása is folyamatban van

Kotrási munkák: A Poroszlói-medence Kőhidi lapos gyökérzónás kotrása tart. További kotrási munkák az Eger-patak medrét érintik, valamint a Szilas-fok gyökérzónás kotrása is zajlik.
A 38. héten szintén folytatódik a munka a Kis-Tisza 1+900 – 2+100 szelvények közötti hidromechanizációs kotrásával. A VI-os öblítő csatorna, vonalas kotrású mederfejlesztése úszó munkaeszközökkel történik, míg a Szilas-fok térségében a Borzanat hidromechanizációs kotrását végzi a kivitelező. Az V-ös öblítő csatorna mederfejlesztésével kapcsolatos munkák a vonalas kotrásra koncentrálódnak.

Műtárgyépítési munkák: A Hallépcső műtárgynál folytatódik az ökológiai folyosó két oldalán a depónia rendezése, valamint a betétgerendák beillesztése a II. típusú réselt halátjáróba.
Az alsó szakasz mederrézsű kialakítása, illetve a kőburkolat és a kőbukók építése zajlik. A tápcsatorna medrének kialakítása is folytatódik a 38. héten.
A kivitelező építi a Csali víz csatorna monolit vasbeton szakasz szerkezetét.

A Jászsági és Nagykunsági beeresztő műtárgynál bontja a kivitelező a régi főelzárásokat.

Az öblítő műtárgyak esetében, a műhelyben zajlanak a lakatos munkálatok, amelyek a VI-os műtárgyhoz szükségesek. A VI-os műtárgy szádlemez beépítése zajlik víz alatti I. szelvényű merevítésekkel és kisegítő búvármunkával. A víz alatti betonozás is folytatódik. A X-es műtárgynál a lakatos szerkezeteket építi vissza a kivitelező.

37. hét (2014. szeptember 08. – szeptember 14.) Megkezdődött az V-ös öblítőcsatorna mederfejlesztése

Kotrási munkák: A Poroszlói-medence Kőhidi lapos, valamint a Szilas-fok gyökérzónás kotrási munkáit végzi a kivitelező. További kotrási munkálatok folynak a VI-os öblítő csatornánál és az Eger-patak medrében.
Tart a Kis-Tisza 1+900 – 2+100 szelvények között a hidromachanizációs kotrása, A VI-os öblítő csatorna mederfejlesztésének érdekében a vonalas kotrást úszó munkaeszközökkel végzik, Borzanat környezetében a hidromechanizációs kotrás kezdődött és megkezdődött az V-ös öblítő csatorna meder fejlesztés vonalak kotrási munkálatainak folytatása is.

Műtárgyépítési munkák:
1. Hallépcső műtárgy: A Hallépcső műtárggyal kapcsolatosan a következő munkák elvégzését végzi a kivitelező: az ökológiai folyosó két oldalán folyik a depóniarendezés, valamint az alsó szakaszán a mederrézsű és a kőburkolatok kialakítása, illetve a II. típusú réselt halátjáróba folyik a betétgerendák beépítése. A Csali víz csatorna monolit vasbeton szakasz szerkezetépítése is folyamatos, akárcsak a tápcsatorna medrének kialakítása és a kőbukók építése az alsó szakaszon.

2. Beeresztő műtárgyak: A beeresztő műtárgy esetében tart az új mozgató munkahenger beemelése és beüzemelése a szélső nyílásban, valamint folyamatban van a víztartási próba a szélső nyílásokban. Megkezdődtek a Jászsági és Nagykunsági beeresztő műtárgy régi főelzárásainak bontási munkálatai.

3. Öblítő műtárgyak: A VI-os műtárgynál kotrási munkák zajlanak a víz alatti beton környezetében, és még mindig töretlenül folynak a lakatos munkák a műhelyben. A VI-os műtárgy esetében kisegítő búvármunkával és víz alatti betonozással történik a szádlemez fektetése víz alatti I. szelvényű merevítésekkel. A X-es műtárgynál a kivitelező a lakatos szerkezetek visszaépítésén dolgozik.

36. hét (2014. szeptember 01. – szeptember 07.) között az alábbi munkaterületeken végez kivitelezési munkákat:

Kotrási munkák: A 36. munkahéten a Poroszlói-medence Kőhidi lapos, valamint a Szilas-fok gyökérzónás kotrási munkáit végzi a kivitelező. További kotrási munkálatok folynak a VI-os öblítő csatornánál és az Eger-patak medrében. Tart a Kis-Tisza 1+900 – 2+100 szelvényei közötti hidromachanizációs kotrás, valamint úszó munkaeszközökkel a VI-os öblítő csatorna mederfejlesztés vonalas kotrása is.

Műtárgyépítési munkák: Az ökológiai folyosó két oldalán folytatódik a depóniarendezés, valamint a középső szakaszán a II. típusú réselt halátjáró mellett épülnek a betonba rakott terméskő burkolatokat lezáró gerendái, valamint betétgerendák beépítése is folyamatos ugyanitt.
Az alsó szakasz mederrézsű kialakítása tart a 36. héten is, továbbá épül a kőburkolat.
A Csali víz csatorna monolit vasbeton szakasz szerkezetépítése is folyamatos.
Mindezeken túl, ezen a héten a kivitelező a kitérő töltés visszabontását és a tápcsatorna medrének kialakítását végzi.
Az alsó szakaszon pedig még tart a kőbukók építése.

A beeresztő műtárgy esetében tart az új mozgató munkahenger beemelése és beüzemelése a szélső nyílásban, valamint folyamatban van a víztartási próba a szélső nyílásokban. A Jászsági beeresztő műtárgy főelzárásainak bontása most kezdődött meg.

A VI-os műtárgynál kotrási munkák zajlanak a víz alatti beton környezetében, és még mindig töretlenül folynak a lakatos munkák a műhelyben. Továbbá búvármunkával történik a szádlemez fektetése víz alatti I. szelvényű merevítésekkel.

A X-es műtárgynál a kivitelező a lakatos szerkezetek visszaépítésén dolgozik.

35. hét (2014. augusztus 25. – augusztus 31.) – Megkezdődött a forgalom visszaterelése az üzemi út eredeti nyomvonalán

Kotrási munkák: A Poroszlói-medence Kőhidi lapos, valamint a Szilas-fok gyökérzónás kotrási munkáit végzi a kivitelező. További kotrási munkálatok folynak a VI-os öblítő csatornánál és az Eger-patak medrében. Tart a Kis-Tisza 1+900 – 2+100 szelvények között a hidromachanizációs kotrása, valamint úszó munkaeszközökkel készül a VI-os öblítő csatorna mederfejlesztés vonalas kotrása.

Műtárgyépítési munkák: A Hallépcső műtárggyal kapcsolatosan a következő munkák elvégzését végzi a kivitelező: az ökológiai folyosó két oldalán folyik a depóniarendezés, valamint a középső szakaszán a kőburkolatok kialakítása, illetve a II. típusú réselt halátjáró mellett épülnek a betonba rakott terméskő burkolatokat lezáró gerendái. A betétgerendák beépítése is megkezdődött a II. típusú réselt halátjáróba. Az alsó szakasz mederrézsű kialakítása tart a 35. héten is, továbbá épül a kőburkolat. A Csali víz csatorna monolit vasbeton szakasz szerkezetépítése is folyamatos, és visszaterelik a forgalmat az üzemi út eredeti nyomvonalán. Mindezeken túl, a kivitelező visszabontja a kitérő töltés töltéskoronáját. 

A beeresztő műtárgy esetében tart az új mozgató munkahenger beemelése és beüzemelése a szélső nyílásban, valamint folyamatban van a víztartási próba a szélső nyílásokban.

A VI-os műtárgynál kotrási munkák zajlanak a víz alatti beton környezetében, és még mindig töretlenül folynak a lakatos munkák a műhelyben. A VI-os műtárgy esetében kisegítő búvármunkával történik a szádlemez fektetése víz alatti I. szelvényű merevítésekkel.

A X-es műtárgynál a kivitelező a lakatos szerkezetek visszaépítésén dolgozik.

34. hét (2014. augusztus 18. - augusztus 24.) – Kisegítő búvármunkával zajlik a VI-os műtárgy szádlemez fektetése, víz alatti I. szelvényű merevítésekkel

Kotrási munkák: Gyökérzónás kotrási munkálatokat végez a kivitelező a Poroszlói-medence Kőhidi lapos térségében és a Szilas-foknál. A kotrási munkák továbbra is tartanak a VI-os öblítő csatornán és az Eger-patak medrében, amelyekkel párhuzamosan folytatódik a hidromechanizációs kotrás a Kis-Tisza 1+900 – 2+100 szelvényei között.A fenti tevékenységeken kívül, a VI-os öblítő csatorna mederfejlesztése keretében, vonalas kotrás zajlik, amelyet a kivitelező úszó munkaeszközökkel valósít meg.

Műtárgyépítési munkák: Ahogy az elmúlt hetekben is, úgy a 34. héten is nagy erőkkel zajlik a Hallépcső műtárgy tápcsatorna földmedrének kialakítása. Az ökológiai folyosó két oldalán töretlen lendülettel halad a depónia rendezése. Az ökológiai folyosó középső szakaszán a kőburkolatok kialakításán túl, a betonba rakott terméskő burkolatokat lezáró gerendák építése folyik a II. típusú réselt halátjáró mellett.

Készül az alsó zsilip műtárgy betonba rakott terméskő elő burkolata, valamint zajlik a terelőtöltés árvízi bukó földkiemelése. Tart a betétgerendák beépítése a II. típusú réselt halátjáróba, valamint folyamatban van az alsó szakasz mederrézsű kialakítása és a kőburkolat építése. A Csali víz csatorna monolit vasbeton szakasz szerkezetépítése veszi kezdetét. A beeresztő műtárgyak esetében az új mozgató munkahenger beemelése és beüzemelése folyik a szélső nyílásban. Ezen kívül, víztartási próba zajlik a szélső nyílásokban.

Az öblítő műtárgyakhoz kapcsolódó munkálatok jelenleg a VI-os és a X-es műtárgyra koncentrálódnak. A VI-os műtárgy víz alatti beton környezetében továbbra is haladnak a kotrási munkák, míg a műhelyben történő lakatos munkák is ütemesen haladnak. Kisegítő búvármunkával zajlik a VI-os műtárgy szádlemez fektetése, víz alatti I. szelvényű merevítésekkel. A X-es műtárgy lakatos szerkezeteinek visszaépítése is folyamatban van.

33. hét (2014. augusztus 11. - augusztus 17.) A VI-os műtárgy szádlemez verése történik az al – és felvízi oldalon

Kotrási munkák: A Poroszlói-medence Kőhidi lapos gyökérzónás kotrása továbbra is tart. Kotrási munkálatok zajlanak a VI-os öblítő csatornánál, a Szilas-foknál, valamint az Eger-patak medrében.
A Kis-Tisza 1+900 – 2+100 szelvényei között a 33. héten is folytatódik a hidromechanizációs kotrás.

Műtárgyépítési munkák: A Hallépcső műtárgy kapcsán a 33. héten is zajlik a tápcsatorna földmeder kialakítása.
A Hallépcső ökológiai folyosójának két oldalán folyamatos a depónia rendezése.
Az ökológiai folyosó középső szakaszmedrének kőburkolatának kialakítása mellett, a középső szakaszon pedig a betonba rakott terméskő burkolatokat lezáró gerendákat is építik a II. típusú réselt halátjáró mellett. A munkálatok töretlenül zajlanak az alsó pihenő tó mederrézsűinek kiépítése és az alsó zsilip műtárgy betonba rakott terméskő elő burkolat készítése kapcsán.
A terelőtöltés árvízi bukóinál földkiemelési munkák vannak folyamatban, valamint a Csali víz csatorna 1000 mm átmérőjű vasbeton csöveinek fektetése történik a 0+000 – 0+015 szelvények között.
Nagy erőkkel zajlik a betétgerendák beépítése a II. típusú réselt halátjáróba.

Mindezeken kívül a nagykunsági beeresztő műtárgy elektrohidraulikus tápegysége és mozgató munkahengerek közötti hidraulikus csőrendszer kiépítése zajlik mind a három nyílásban, valamint az elektronikus út-hossz mérő tápegység kábelek létesítése is folyamatban van. A szélső nyílásban továbbra is zajlik az új mozgató munkahenger beemelése és beüzemelése.

A VI-os műtárgy kotrási fázisa lendületesen zajlik a víz alatti beton környezetében, amellyel párhuzamosan haladnak a műhelyben a VI-os műtárgy lakatos munkálatai. A X-es műtárgy felújított lakatos szerkezeteinek visszaépítése folyamatos, illetve a műtárgy teljes betonfelületének javítása a 33. munkahéten is készül KESTON-NKB réteg felhordásával.
A kiviteli terv szerint, a VI-os műtárgy szádlemez verése történik az al – és felvízi oldalon.

 

32. hét (2014. augusztus 04. - augusztus 10.) A Hallépcső tápcsatornájának építése is megkezdődött

Kotrási munkák: Folytatódik a Poroszlói-medence Kőhidi lapos térségi és Szilas fok gyökérzónás kotrása a VI. öblítő csatorna környezetében.
A Kis-Tisza 1+900 - 2+100 szelvényei között már a negyedik hete folyamatos a hidromechanizációs kotrás.
Az Eger patak mederkotrási munkálatai is zajlanak a 32. munkahéten.

Műtárgyépítési munkák:

A 32. munkahéten megkezdődött a hallépcső műtárgyhoz kapcsolódó tápcsatorna földmedrének kialakítása.

A Hallépcső zsilip ökológiai folyosójának két oldalán lévő depóniák rendezése elkezdődött. A középső szakaszánál medrének kőburkolatának kialakítása is megkezdődött a mellett, hogy a II. típusú réselt halátjáró melletti betonba rakott terméskő burkolatok lezáró gerendák építése zajlik.
Az alsó pihenő tó mederrézsűinek kialakítása elkezdődött és készül az alsó zsilip műtárgy betonba rakott terméskő elő burkolat készítése.
A terelőtöltés árvízi bukóinál megkezdődött a földkiemelés.
A Cs-II. típusú acél szádlemezek kihúzása tart még ezen a munkahéten is.
A Csali víz csatorna 1 000 mm-es átmérőjű vasbeton csöveinek fektetése megkezdődött a 0+135 – 0+180 szelvények között.
A kivitelező megkezdte a betétgerendák beépítését a II. típusú réselt halátjáróba

A Nagykunsági beeresztő műtárgy elektrohidraulikus tápegységének és a mozgató munkahengerek közötti hidraulikus csőrendszer kiépítése megkezdődött mindhárom nyílásban.
Ezen a héten elindult az elektronikus út-hossz mérő tápegység kábelek kiépítése is.
A szélső nyílásban pedig folyik az új mozgató munkahenger beemelése és beüzemelése.

A VI-os műtárgy kotrási munkáit már a víz alatti beton környezetében végzik, folyamatosan halada a Jet-Grouting alap megerősítése, a kapcsolódó lakatos munkákat pedig műhelyben végzi a kivitelező.
A IX-es műtárgynál annak teljes betonfelületének javítása van soron a 2. munkahéten.
A X-es műtárgynál már a felújított lakatos szerkezetek visszaépítésénél tartanak a munkálatok, a műtárgy teljes betonfelületének javítása pedig a KESTON-NKB réteg felhordásánál tart.

31. hét (2014. július 28. – augusztus 3.)

Kotrási munkák: Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium folytatja a gyökérzónás kotrásokat a Poroszlói-medence Kőhidi lapos és a Szilas fok térségében a VI. öblítő csatorna környezetében. Az V. és a VI. öblítő csatorna medrének fejlesztési és kotrási munkálatai továbbra is aktuálisak. A Kis-Tisza 1+900 - 2+100 szelvényei között a 31. héten is folytatódnak a hidromechanizációs kotrás munkálatai.
A múlt héten megkezdett Eger-patak mederkotrási feladatait is folytatják a kivitelező szakemberek.

Műtárgyépítési munkák: A Hallépcső zsilip ökológiai folyosójának középső szakaszánál még tartanak a földmunkálatok és a kőbeépítés, akárcsak az alsó szakasz medrében. A halátjárók melletti középső szakaszon a terméskő burkolat betonba rakása zajlik folyamatosan. A zsilip betonjába beépített terméskő burkolását a kivitelező konzorcium folytatja a 31. munkahéten is.
Az alsó szakaszon lévő acél szádlemezek kihúzása folyamatos feladatot az a K&H konzorciumnak. A csalivíz csatornában tart még a nemrég megkezdett vasbeton cső lefektetése. A Jászsági-Nagykunsági beeresztő műtárgy felújításához továbbra is a lakatos munkák műhelyben és a helyszínen is zajlanak, valamint az új beépített mozgató munkahengerek beüzemelése van folyamatban.
A VI. számú öblítő műtárgy lakatos munkái műhelyben folytatódnak és a szakemberek a Jet-Grouting alap megerősítésén fáradoznak. A műhelymunkák végeztével a X. műtárgynál már a felújított lakatos szerkezetek visszaépítése is előrehaladott, ezért a műtárgy teljes betonfelületének javítását is megkezdték a kivitelezők a KESTON-NKB réteggel. IX-es műtárgy teljes betonfelületének javítása is ad még feladatot a kivitelezőknek.

További tájékoztatásul: A VI-os öblítő csatorna a műtárgy felújítási munkálatok miatt hétköznap és hétvégén is lezárásra kerül 6 és 18 óra között.

30. hét (2014. július 21. - július 27.) Megkezdődött az Eger-patak medrének kotrása

Kotrási munkák: Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium folytatja a gyökérzónás kotrásokat a Poroszlói-medence Kőhidi lapos és a Szilas fok térségében a VI. öblítő csatorna környezetében.
Az V. és a VI. öblítő csatorna medrének fejlesztési és kotrási munkálatai továbbra is aktuálisak.
A Kis-Tisza 1+900 - 2+100 szelvényei között a 30. héten folytatódnak a hidromechanizációs kotrás munkálatai.
Ezen a héten a kivitelező szakemberek nekikezdtek az Eger-patak medrének kotrási feladataihoz is.

Műtárgyépítési munkák: A Hallépcső zsilip ökológiai folyosójának középső szakaszánál még tartanak a földmunkálatok és a kőbeépítés, akárcsak az alsó szakasz medrében. A halátjárók melletti középső szakaszon a terméskő burkolat betonba rakása zajlik folyamatosan. A zsilip betonjába beépített terméskő burkolása elkezdődött.
Az előző héten megkezdett acél szádlemezek kihúzása tart még az alsó szakaszon.
Új munkaterület pedig a csalivíz csatorna, mert itt a vasbeton cső fektetése kezdődött meg.
A Jászsági-Nagykunsági beeresztő műtárgy felújításához a lakatos munkák műhelyben és a helyszínen is zajlanak, valamint az új beépített mozgató munkahengerek beüzemelése is megkezdődött.
A VI. számú öblítő műtárgy lakatos munkái műhelyben folytatódnak és a szakemberek a Jet-Grouting alap megerősítésén fáradoznak. A műhelymunkák végeztével a X. műtárgynál már a felújított lakatos szerkezetek visszaépítése is előrehaladott, ezért a műtárgy teljes betonfelületének javítását is megkezdték a kivitelezők a KESTON-NKB réteggel.
A 30. munkahéten a megkezdődött a IX-es műtárgy teljes betonfelületének javítása is.

További tájékoztatásul: A VI-os öblítő csatorna a műtárgy felújítási munkálatok miatt hétköznap és hétvégén is lezárásra kerül 6 és 18 óra között.

29. hét (2014. július 14–20.) Megkezdődött az Eger-patak medrének kotrása

Kotrási munkák: A 29. munkahéttel megkezdődött az Eger-patak kotrása. Folytatódik a Poroszlói-medence Kőhidi lapos és a Szilas fok gyökérzónás kotrása a VI. öblítő csatorna környezetében. Az V. és a VI. öblítő csatorna mederfejlesztési kotrásait a 29. munkahéten is végzi a kivitelező „K és H” Konzorcium.
Folyamatosan zajlanak a part rehabilitációs munkálatai: zajlik a partvonal rögzítés és hullámverés elleni védelem.
A Kis-Tisza medrének hidromechanizációs kotrása a 1+900 - 2+100 szelvények között zajlik.
Műtárgyépítési munkák: A Hallépcső zsilipjénél a 29 munkahéten már a betonba rakott termékkő burkolását végzik a szakemberek. Az ökológiai folyosó középső szakaszánál még tartanak a földmunkálatok és a kőbeépítés, és a betonba rakott terméskő burkolat építése halátjárók mellett is tart még a héten ezen a szakaszon. A folyosó alsó szakaszán megkezdődtek a meder föld és kőmunkálatai. Az üzemi út alatti műtárgynál a földvisszatöltés után most a kőburkolat építése van soron, a balparti hídfőnél lévő depóniába pedig továbbra is folyamatos a terméskő szállítás.
Az alsó szakaszon az acél szádlemezek kihúzását végzi a kivitelező.
A Jászsági-Nagykunsági beeresztő műtárgy felújításához a lakatos munkák műhelyben és a helyszínen is zajlanak, és megkezdődött az új mozgató munkahengerek beépítése is.
A VI. számú öblítő műtárgy lakatos munkáit a műhelyben végzik a szakemberek és a Jet-Grouting alap megerősítése került sorra. A műhelymunkák végeztével a X. műtárgynál már a felújított lakatos szerkezetek visszaépítése fázisában tart a munka.

További tájékoztatásul: A VI-os öblítő csatorna a műtárgy felújítási munkálatok miatt hétköznap és hétvégén is lezárásra kerül 6 és 18 óra között.

28. hét (2014. július 7. - 13.) VI. öblítő csatorna átmeneti lezárás

Kotrási munkák: Folytatódik a Poroszlói-medence Kőhidi lapos térségi és Szilas fok gyökérzónás kotrása a VI. öblítő csatorna környezetében. Az V. és a VI. öblítő csatorna medrének fejlesztési és rekonstrukciós munkálatait a 28. munkahéten is végzi a kivitelező „K és H” Konzorcium. Sarudnál a part rehabilitációs munkafolyamai vannak soron: zajlik a partvonal rögzítés és hullámverés elleni védelem. A Kis-Tisza 1+900 - 2+100 szelvényei között a 28. héten elkezdődtek a hidromechanizációs kotrásmunkálatai.

Műtárgyépítési munkák: A Hallépcső zsilip ökológiai folyosójának középső szakaszánál még tartanak a földmunkálatok és a kőbeépítés, akárcsak az alsó szakasz medrében. A balparti hídfőnél lévő depóniába pedig továbbra is folyamatos a terméskő szállítás A halátjárók melletti középső szakaszon a terméskő burkolat betonba rakása zajlik a munkahéte. A zsilipnél a kőbukók beépítése folyamatban van.
A Jászsági-Nagykunsági beeresztő műtárgy felújításához a lakatos munkák műhelyben és a helyszínen is zajlanak, valamint az új mozgató munkahengerek beépítése megkezdődött az előkészítő munkafolyamat végeztével. A VI. számú öblítő műtárgynál és a lakatos munkákat a műhelyben végzik a szakemberek és a Jet-Grouting alap megerősítés van soron a 28. munkahéten. A műhelymunkák végeztével a X. műtárgynál már a felújított lakatos szerkezetek visszaépítési fázisban tart a munka.
További tájékoztatásul: A VI-os öblítő csatorna a műtárgy felújítási munkálatok miatt hétköznap és hétvégén is lezárásra kerül 6 és 18 óra között.

24. hét (2014. június 16–22.) Megkezdődött az örvényesi morotvák összekötése

Kotrási munkák Folytatódik a Poroszlói-medence Kőhidi lapos térségi és Szilas fok gyökérzónás kotrása a VI. öblítőcsatorna környezetében. Az V. és a VI. öblítő csatorna medrének fejlesztési és rekonstrukciós munkálatait a 24. munkahéten is végzi a kivitelező „K és H” Konzorcium. Sarudnál a part rehabilitációs munkafolyamai vannak soron: zajlik a partvonal rögzítés és hullámverés elleni védelem. A VII. öblítő csatorna környezetében elkezdődött az örvényesi morotvák összekötése.

Műtárgyépítési munkák A Hallépcső zsilipjénél már földvisszatöltési munkálatokat végznek. Az ökológiai folyosó középső szakaszánál még tartanak a földmunkálatok és a kőbeépítés, és a réselt halátjáró szerkezetépítése is tart még a héten. Az üzemi út alatti műtárgynál a földvisszatöltés után most a kőburkolat építése van soron, a balparti hídfőnél lévő depóniába pedig továbbra is folyamatos a terméskő szállítás A középső szakaszon a héten a kőbukók építési munkálatai tartanak még. A Jászsági-Nagykunsági beeresztő műtárgy felújításához a lakatos munkák műhelyben és a helyszínen is zajlanak, zajlik az új mozgató munkahengerek beépítését megelőző előkészítő munkafolyamat. A VI. számú öblítő műtárgynál az előkészítő munkák keretében folyik a kőszórás előtti mederkotrás és a lakatos munkákat a műhelyben végzik a szakemberek. A műhelymunkák végeztével a X. műtárgynál már a lakatos szerkezetépítési fázisban tart a munka. A IX. öblítőnél az előkészítést követő kőszórási munkafázis, továbbá a Jet-Grouting alap megerősítés van soron a 24. munkahéten

23. hét (2014. június 2. - 8.) Sarudnál rögzítik a partvonalat

Kotrási munkák:
A Poroszlói-medence Kőhidi lapos térségében és Szilas fok gyökérzónás kotrása folyik a VI. öblítő csatorna környezetében.
Az V. és a VI. öblítő csatorna medrének fejlesztési munkálatait végzi a kivitelező a 23. munkahéten.
Sarudnál a part rehabilitációs munkafolyamai vannak soron: zajlik a partvonal rögzítés és hullámverés elleni védelem.

Műtárgyépítési munkák:
A Hallépcső zsilip földmunkálatai, valamint ugyanitt vákuumkutas talajvízszint süllyesztést végeznek. Az ökológiai folyosó középső szakaszánál még tartanak a földmunkálatok és a kőbeépítés, és a réselt halátjáró szerkezetépítése is tart még a héten. Az üzemi út alatti műtárgy földvisszatöltés, a balparti hídfőnél lévő depóniába pedig továbbra is folyamatos a terméskő szállítás A középső szakaszon a héten a kőbukók építési munkálatai tartanak még.
A Jászsági-Nagykunsági beeresztő műtárgy felújításához a lakatos munkák műhelyben és a helyszínen is zajlanak, zajlik az új mozgató munkahengerek beépítését megelőző előkészítő munkafolyamat.
A VI. számú öblítő műtárgynál az előkészítő munkák keretében folyik a kőszórás előtti mederkotrás és a X. műtárgyhoz hasonlóan a lakatos munkák itt is a műhelyben folynak. A IX. öblítőnél az előkészítést követő kőszórási munkafázis van soron a 23. munkahéten, a X. műtárgynál továbbá a Jet-Grouting alap megerősítését végzi a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium.

22. hét (2014. május 26. - június 01.)

Kotrási munkák:
A Poroszlói-medence Kőhidi lapos térségében és Szilas fok gyökérzónás kotrása még tart a VI. öblítő csatorna környezetében. Az V. öblítő csatorna medrének fejlesztési munkálatai a 22. munkahéten is folyatódnak. Sarudnál a part rehabilitációs munkafolyamai folyamatosak a partvonal rögzítés és hullámverés elleni védelem. területén.

Műtárgyépítési munkálatok:
A Hallépcső műtárgy középső szakaszán kőbukók építése kezdődött meg. A zsilipnél földmunkákat és vákuumkutas talajvízszint süllyesztést végeznek. Az ökológiai folyosó középső szakaszánál még tartanak a földmunkálatok és a kőbeépítés, és a réselt halátjáró szerkezetépítése is folyamatos. Az üzemi út alatti műtárgy földvisszatöltése és a balparti hídfő depóniájába továbbra is folyamatosan szállítják a terméskövet.
A Jászsági-Nagykunsági beeresztő műtárgy felújításához a lakatos munkák műhelyben és a helyszínen is zajlanak, többek között az új mozgató munkahengerek beépítésének előkészítését végzik a kivitelező szakemberek a 22. héten. A VI. számú öblítő műtárgynál az előkészítő munkák keretében folyik a kőszórás előtti mederkotrásés a X. műtárgyhoz hasonlóan a lakatos munkák itt is a műhelyben folynak. A IX. öblítőnél az előkészítés lezárása után már a kőszórást végzik a kivitelezők, a X. műtárgynál pedig a Jet-Grouting alap megerősítését.
A Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint a további utasításig a műtárgyak zárt állapotban vannak.

21. hét (2014. május 19. - május 25.) Elkezdődtek a Hallépcső befejező munkálatai

Kotrási munkák:
A Poroszlói-medence Kőhidi lapos térségében és Szilas fok gyökérzónás kotrása folyik a VI. öblítő csatorna környezetében.
Az V. és a VI. öblítő csatorna medrének fejlesztési munkálatait végzi a kivitelező a 21. munkahéten.
Sarudnál a part rehabilitációs munkafolyamai vannak soron: zajlik a partvonal rögzítés és hullámverés elleni védelem.

Műtárgyépítési munkák:
A Hallépcső zsilip szerkezetépítése és a kapcsolódó földmunkák folyamatosan zajlanak, valamint ugyanitt vákuumkutas talajvízszint süllyesztést végeznek. Az ökológiai folyosó középső szakaszánál még tartanak a földmunkálatok és a kőbeépítés, és a réselt halátjáró szerkezetépítése is tart még a héten. Az üzemi út alatti műtárgy földvisszatöltés, a balparti hídfőnél lévő depóniába pedig továbbra is folyamatos a terméskő szállítás Az alsó szakaszon a héten 0+000-0+100 földmunka és vízi kőszórást véghez kivitelező, ezen túl pedig a réselt halátjárók építése és földmunkái tartanak még.
A Jászsági-Nagykunsági beeresztő műtárgy felújításához a lakatos munkák műhelyben és a helyszínen is zajlanak, többek között beépítésre kerülnek az új mozgató munkahengerek.
A VI. számú öblítő műtárgynál az előkészítő munkák keretében folyik a kőszórás előtti mederkotrás és a X. műtárgyhoz hasonlóan a lakatos munkák itt is a műhelyben folynak. A IX. öblítő nél végeztek az előkészítéssel és már a kőszórást végzik a kivitelezők, a X. műtárgynál továbbá a Jet-Grouting alap megerősítését végzi a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium.

20. hét (2014. május 12. - május 18.)

Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint a kotrási munkálatok szinte folyamatosak az egész tó területén. A 20. héten folytatódik a Poroszlói-medence Kőhidi lapos gyökérzónás kotrása, és rendben haladnak a VI. öblítőcsatorna mederfejlesztési munkálatai is. Sarudnál már a parti- rehabilitáció van soron, mely keretében a kivitelező rögzíti a partvonalat és védelemmel látja el hullámverés ellen.

Műtárgyépítési munkák
A hallépcső üzemi útja alatti műtárgy földvisszatöltése folyamatban volt a 20. héten, csakúgy mint az ökológiai folyosó középső szakaszán a réselt halátjáró szerkezet építése és ugyanitt a földmunkálatok és a kőbeépítés.
A zsilipnél továbbra is folynak a földmunkák és szerkezet építés valamint a talajvízszint süllyesztése vákuumkutas rendszerrel. A üzemi híd balparti hídfőjénél lévő depóniájába folyamatos a terméskő szállítás. Az alsó szakaszon folytatódik a 0+000-0+100 földmunkák és kőszórás vízi eszközzel, ugyanitt réselt halátjárók földmunkája, és a szerkezet építése is haladt tovább ezen a munkahéten.
Lakatos munkákat végeztek a helyszínen és a műhelyben a Jászsági-Nagykunsági beeresztő műtárgyak felújítása miatt és beépítésre kerültek az új mozgató munkahengerek is.

Öblítő műtárgyak
A VI. öblítő műtárgy előkészítő munkái keretében zajlik a mederkotrás a kőszórás előtt és a műhelyi lakatos munkák a X. műtárggyal együtt.
Már a kőszórást végzik az előkészítő munkák befejezésével a IX. öblítőnél.
A X. műtárgy esetében pedig a kivitelező a Jet-Grouting alap megerősítését végzi ezen a munkahéten.

18. hét (április 28. - május 4.) Aktuális munkák a Tisza-tónál

2014-04-28 KTTA 18. héten is folytatódnak az elmúlt napokban, illetve még korábban megkezdődött beavatkozások – közölte a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium. Így a X-es öblítő műtárgynál Jet-Grouting technológiával az alap megerősítése a fő teendő, a IX-esnél kőszórás, a VI-osnál a kőszórást megelőző mederkotrás zajlik, míg a VI-os és X-es egyúttal lakatosmunka helyszínei is.
Folytatódik a Kőhídi-lapos és az érfűi térség gyökérzónás kotrása Poroszlónál, illetve Abádszalóknál. Mederfejlesztés színtere még az V-ös és a VI-os öblítő csatorna. Sarudnál partvédelem épül, ennek részeként a víz felől odaszállított terméskővel állítják össze az elhabolással dacoló művet.
A Jászsági- és a Nagykunsági-főcsatorna beeresztő műtárgyainak rekonstrukciós munkái a műhely mellett a helyszínen is történnek, s visszaépítik a már felújított főelzárásokat.
2014-04-28 KTT Kiskörén a hallépcső üzemi út alatti műtárgyánál továbbra is a föld visszatöltése, a középső szakaszon a réselt halátjáró szerkezetének építése, a földmunka és a terméskő beépítése, az árvízi zsilipnél a műtárgy földmunkája és szerkezetének építése aktuális, vákuumkutas talajvíz-süllyesztés mellett. Az alsó 100 méteres szakaszon földmunka, vízről történő kőszórás, valamint a réselt halátjáró szerkezetének kialakítása képezi a tennivalók zömét. Változatlanul fokozott figyelmet igényel az erre közlekedőktől, hogy az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába szállítják a beépítendő terméskövet, és a forgalom ideiglenes nyomvonalon halad.

16. hét (április 14.-április 20.) Folytatódnak a kivitelezési munkálatok

Áprilisban is folytatódnak több területen a kotrási munkálatok, valamint számos műtárgy építése került újabb fázisba ismertette a Komplex Tisza-tó projekt kivitelezője a „K és H” Konzorcium

Kotrási munkák
Gyökérzónás kotrási munkálatokat végzett a kivitelező az érfűi és a Poroszlói-medence Kőhidi lapos térségben, és az V. öblítő csatorna medrében a 16. héten

Műtárgyépítési munkák
A hallépcső műtárgy munkálatai az üzemi út alatti műtárgy földvisszatöltésével folytatódtak, megépült az ökológiai folyosó középső szakaszának réselt halátjáró szerkezete, valamint további földmunkálatok és kőbeépítés történt.
A zsilip műtárgy földmunkái és szerkezet építése mellett a talajvízszint süllyesztést végezték el vákuumkutas rendszerrel, továbbá az üzemi híd balparti hídfőnél lévő depóniába terméskövet szállítottak.
Az alsó szakaszon szádlemez verési munkálatokat, 0+000-0+100 földmunkát, valamint vízi eszközzel való kőszórást végeztek. Ugyanitt folytatódott a réselt halátjáró földmunkája és a szerkezet megépítése.

Jászsági-Nagykunsági beeresztő műtárgyak
A műtárgy felújításának lakatos munkái folyamatosak voltak a műhelyben és a helyszínen is. A főelzárásokat visszaépítése az eredeti helyükre megtörtént a felújítás után.

Öblítő műtárgyak
Kőszórási munkálatokat végeztek a 16. héten a  IX. öblítő műtárgy területén, a VI. öblítő műtárgynál pedig az ezt megelőző mederkotrás és előkészületi munkák zajlottak.
A VI. és a X. műtárgyak felújításának lakatos munkáit ebben az időszakban műhelyben végezték.

14. hét (március 31 – április 6.) Folytatódnak a kotrási munkálatok

Folytatódnak a mederkotrási munkálatok a 14. héten, tájékoztatott a „K és H” Konzorcium, a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője.
Ennek részeként hidromechanizációs kotrási munkálatokat végeznek a Kis-Tisza 4+300-4+100-as és az 1+850-2+000-as, illetve a X-es öblítőcsatorna 1+250 – 1+400-as szelvények között. Gyökérzónás kotrás már csak az érfűi térségben folyik.
Az V-ös és VI-os öblítőcsatornán mederfejlesztést végeznek, tájékoztatott a „K és H” Konzorcium.
A Kőhídi lapos bekötése végett folytatódik a meder kotrása, és ezzel párhuzamosan halágyat, valamint vadmenekítő domb is kialakítanak.
A Jászsági- és a Nagykunsági-főcsatorna beeresztő műtárgyainak felújítása keretében a műtárggyal kapcsolatos lakatosmunkák ezen a héten is a műhelyben történnek.
A kiskörei hallépcsőn továbbra is sokszínű feladat hárul a kivitelező „K és H” Konzorciumra.
Az ökológiai folyosó üzemi út alatti műtárgya, valamint a középső szakaszon a réselt halátjáró szerkezetének építése folytatódik. Az ökológiai folyosó középső szakaszán továbbra is földmunkálatokat és kőbeépítést végeznek. Az árvízi zsilipnél a talajvízszintet vákuumkutas rendszerrel süllyesztik, továbbá ezen a helyszínen a műtárggyal kapcsolatos földmunkák, valamint a réselt halátjáró szerkezetének építése jelentik a heti aktuális tennivalót. Változatlanul számolni kell az üzemi híd bal parti hídfőnél terméskő-szállításra, ezért a forgalmat elterelik, így ezen az útszakaszon fokozott figyelemmel közlekedjenek. Az alsó szakaszon a 0+000-0+100 szelvényen földmunka, vízről történő kőszórás, valamint szádlemez-verés jelenti az aktuális feladatot.
Az öblítő műtárgyak tekintetében a felújítási munkálatok középpontjában a IX-es műtárgynál a kőszórás és a bejáró út építése, a VI-os műtárgynál pedig a kőszórást megelőző mederkotrás áll.

11. hét (március 10-16.) A kotrási munkálatoké a főszerep a héten

Változatos feladatok várnak a 11. héten (március 10-16.) a Komplex Tiszta-tó Projekt kivitelezőjére, a „K és H” Konzorciumra. Tájékoztatásuk szerint a kotrási munkálatok mellett vadmenekítő dombok, halágyak, bejárati utak készülnek, valamint lakatos- és földmunkák teszik igazán változatossá a heti teendőket a Tisza tavat illetően. 
A „K és H” Konzorcium arról számolt be, hogy hidromechanizációs kotrási munkálatokat végeznek – a felesleges iszap eltávolítása céljából - a Kis-Tisza 4+600-4+400-as, valamint a X-es öblítőcsatorna 0+550-0+850-es szelvények között. Előző héten befejeződött az V-ös öbítőcsatorna gyökérzónás kotrása, így ezen a héten ilyen jellegű munkálatokra már csak az érfűi térségben lehet számítani. Az Aponyháti csatornánál a meder kotrása továbbra is a 0+00-0+287 szelvények között történik. A VI-os öblítőcsatornán a torkolati szakaszon folyik a kotrás, valamint a VIII-as öblítőcsatorna kapcsán a vadmenekítő dombok készítése. A Kőhídi lapos bekötésével párhuzamosan halágy, valamint vadmenekítő domb is készül. Ezen a helyszínen továbbra is mederkotrási munkálatok zajlanak. 
Az öblítő műtárgyak rekonstrukciója a 11. héten is folytatódik. Előkészületi munkálatokat végeznek több műtárgyon, amelynek részeként a IX-es öblítő műtárgyhoz bejárati út készül, valamint a VI-os műtárgynál pedig a kőszórást megelőző mederkotrás jelenti a legfőbb feladatot. 
A Jászság-Nagykunsági beeresztő műtárgy rekonstrukciója keretében a műtárggyal kapcsolatos lakatosmunkák a műhelyben folytatódnak. 
Kiskörén a hallépcső tekintetében nagyon jól halad a kivitelezés. Az ökológiai folyosó üzemi út alatti műtárgya, valamint a középső szakaszon a réselt halátjáró szerkezetének építése továbbra is az aktuális teendő. Az ökológiai folyosó középső szakaszán emellett földmunkálatokat, illetve kőbeépítést is végeznek. Az árvízi zsilipnél a talajvízszint süllyesztése vákuumkutas rendszerrel történik, továbbá ezen a helyszínen a műtárggyal kapcsolatos földmunkákat, valamint a réselt halátjáró szerkezetének építését végzik. Továbbra is számolni kell az üzemi híd bal parti hídfőnél terméskő-szállításra, ezért a forgalom ideiglenes nyomvonalon halad fokozott figyelmet követelve ezáltal az arra közlekedőktől.

10. hét (március 3-március 9.) Készülnek a vadmenekítő dombok

Már a vadmenekítő dombok készítésénél tartanak a munkálatok a VIII-as öblítőcsatornánál, tette közzé a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium. A munkálatok szempontjából nagyon kedvező a korán beköszöntött tavaszias időjárás, így zökkenőmentesen folytatódhat a különböző munkaterületeken a kivitelezés.
A kotrási munkálatok tekintetében a Kis-Tiszán a +00-1+200 és 4+600-4+400 szelvények között, valamint a X-es öblítőcsatorna 0+550 - 0+750 szelvényei között hidromechanizációs kotrást végeznek. Továbbra is gyökérzónás kotrás folyik az érfűi térségben, és az V-ös öblítőcsatornánál. A VI-os öblítőcsatornál előző héten megkezdett torkolat-kotrási munkálatok ezen a héten is folytatódnak. Megkezdődött a Köhidi lapos bekötése, a mederkotrás, valamint a vadmenekítő domb és a halágy készítése. Az Aponyháti csatorna kapcsán a 0+00-0+287 szelvények között mederkotrást végeznek.
A műtárgyépítési munkálatok továbbra is több munkaterületen folytatódnak március első hetében is, nyilatkozta a „K és H” Konzorcium. Kiskörén továbbra is szerkezetépítési munkálatokat végeznek az üzemi út alatti műtárgyon, valamint az ökológiai folyosó középső szakaszában található réselt halátjárón. Az ökológiai folyosó középső szakaszánál emellett földmunkálatok is folynak, valamint megkezdődött a kőbeépítés is. Az árvízi zsilip talajvízsüllyesztő-rendszerének vákumkutas rendszerrel történő telepítése zajlik. Továbbra is vízépítési terméskő szállítás történik az üzemi híd bal parti hídfőjénél lévő depóniába.
A Jászsági-Nagykunsági beeresztő műtárgyakat illetően folytatódnak a műtárgy felújításához elengedhetetlen lakatos munkák. Sor kerül a műtárgyak középső nyílásának mozgatási próbájára, valamint a főelzárás 1-1 szélső nyílásból történő kiemelésére. Az új tápegységgel megtörténik a mozgatási próba is.
A X-es öblítőcsatorna műtárgyon megkezdődött a kőszórás. A IX-es öblítőcsatornához bejárati utat építenek, valamint a műtárgyon előkészítő munkálatok folynak. A VI-os öblítőcsatorna műtárgyon előző héten megtörténtek a torkolat kotrási munkálatai, a héten az előkészítő munkákkal folytatódnak az események, valamint sor kerül a meder kotrására is még a kőszórás előtt.

9. hét (február 24- március 2.) Ideiglenes bejáróút épül a IX-es öblítő műtárgyhoz

A IX-es öblítő műtárgy terület-előkészítő munkálataival kezdődött a 9. hét a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium számára. Előző héten a műtárgy környezetében található fák, bozótok és cserjék irtása megtörtént, így elkezdődhet az ideiglenes bejáróút építése a műtárgyhoz.
A műtárgyak rekonstrukciója továbbra is nagy erővel zajlik, tájékozat a projekt kivitelezője a „K és H” Konzorcium.
Kiskörén továbbra is szerkezetépítési munkálatokat végeznek az üzemi út alatti műtárgyon, valamint az ökológiai folyosó A Jászsági-Nagykunsági beeresztő műtárgyaknál folytatódnak a lakatos munkálatok. A műtárgyak középső nyílásába behelyezik az ideiglenes zárásokat, valamint mozgatási próbát végeznek az új tápegységgel.középső szakaszában található réselt halátjárón. A középső pihenőtó földmunkálatai mellett az árvízi zsilip talajvízsüllyesztő-rendszerének telepítése zajlik. Továbbra is fokozott figyelmet igényel a közlekedőktől az üzemi híd bal parti hídfője, mivel ezen a területen vízépítési terméskő szállítás történik; a forgalom ezért ideiglenes nyomvonalon halad.
A 9. héten továbbra is folytatódnak a kotrási munkálatok a Kis-Tiszán. A 0+200 és 0+300 - 5+100 szelvények között, valamint a X-es öblítőcsatorna 0+000 - 0+500 szelvényei között hidromechanizációs kotrást végeznek. Gyökérzónás kotrás folyik az érfűi térségben, és az V-ös öblítőcsatornánál. A szárazkotrási munkálatok tekintetében a VIII-as öblítőcsatorna, valamint az Aponyháti csatorna főág bekötés 0+287 – 0+440 szelvények közötti szakasza érintett. A VI-os öblítőcsatorna műtárgy környezetében található fák, bozótok, illetve cserjék kiirtása megtörtént, ezen a héten a torkolat kotrási munkálataira kerül sor.

8. hét (február 17-23.) A kedvező időjárási viszonyoknak köszönhetően újraindul a hidromechanizációs kotrás a Kis-Tiszánál

Az elmúlt napok kedvező időjárása következtében két hét kényszerszünet után újraindulhat a héten a hidromechanizációs kotrás a Kis-Tiszánál a 0+700 - 1+400 és 4+500 - 5+100, valamint a X-es öblítő csatornánál a 0+000 - 0+500 szerelvények között, tájékoztatott a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium.
A 8. héten (február 17-23.) továbbra is folytatódnak a Komplex Tiszta-tó Projekttel kapcsolatos kivitelezési munkálatok, ezen belül is a Jászsági- és a Nagykunsági-főcsatorna beeresztő műtárgyainak rekonstrukciója. A rekonstrukció keretében a műtárgyakon lakatos munkákat végeznek, az elavult hajtóművek kiemelésre kerülnek, valamint előkészítik a hajtómű aknát az új, korszerű hajtómű befogadására. 
A kivitelező „K és H” Konzorcium arról számolt be, hogy Kiskörén továbbra is folytatódik az üzemi út alatti műtárgy, valamint az ökológiai folyosó középső szakaszában található réselt halátjáró műtárgy szerkezetépítése. Földmunkálatokat végeznek a középső pihenőtónál, és telepítik az árvízi zsilip talajvízsüllyesztő-rendszerét. A vízépítési terméskő elszállítása az üzemi híd bal partján lévő depóniába történik, amelynek következtében a forgalmat ideiglenesen elterelik, ezért ezen az útvonalon fokozott figyelemmel közlekedjenek.
A kotrási munkálatok továbbra is több helyszínen zajlanak. Gyökérzónás kotrási munkálatokat végeznek az érfűi térségben, valamint az V-ös öblítőcsatornánál. Az Aponyháti-csatorna főágának bekötésének kapcsán (a 0+000 - 0+150 szelvények között), valamint a VIII-as öblítőcsatornán továbbra is szárazkotrás folyik. Az előző héten megkezdődött a VI-os öblítőcsatorna kotrása, valamint a műtárgy környezetében található – a kotrási munkálatokat akadályozó - fák, bozótok, illetve cserjék kiirtása. Ezen a héten a IX-es műtárgy kapcsán számíthatunk ilyen jellegű munkálatokra, valamint a tiszafüredi hídnál láthatjuk, amint úszó elemeket helyeznek a Tiszára daru segítségével.

7. hét (február 10-16.) Kezdődik a főcsatornák beeresztő műtárgyainak felújítása

Nagykunsági-főcsatorna, beeresztő műtárgyA Komplex Tisza-tó Projekt megvalósításának részeként lakatosmunkákkal és a zsiliptáblák régi, elavult mozgató-szerkezetének kiemelésével a 7. héten (február 10-16.) megkezdődik a Jászsági- és a Nagykunsági-főcsatorna beeresztő műtárgyainak rekonstrukciója. E lépések révén készítik elő az aknát az új berendezés befogadására. A kivitelező „K és H” Konzorcium arról is tájékoztatott, hogy Kiskörén folytatódnak az ökológia folyosó, üzemi út alatti műtárgya, valamint a középső szakaszon a réselt halátjáró szerkezetének építése, a középső pihenőtó földmunkái, továbbá az árvízi zsilip talajvízsüllyesztő-rendszerének telepítése. Mindez folyamatos terméskő-szállítással is párosul (az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába hordják a beépítendő anyagot), s miután a forgalom ideiglenes nyomvonalon halad, fokozott figyelmet követel a közlekedőktől.
Ami a többi tennivalót illeti, az érfűi térség és az V-ös öblítő csatorna gyökérzónás kotrás helyszíne. A VIII-as öblítő csatornán, valamint az Aponyháti-csatorna főágának bekötése okán, a 0+000 - 0+150 szelvények között továbbra is szárazkotrást végeznek. Kezdődik a VI-os öblítő torkolatának kotrása, a műtárgy környezetében fakivágás, bozót- és cserjeirtás is indokolt. Utóbbi munkákat tervezik a IX-es műtárgy környezetében is. A tiszafüredi hídnál pedig azt láthatjuk majd, amint úszó elemeket daruval helyeznek a Tiszára.
A jobb parton, a 146+600 - 146+930 töltéskilométer folytatódik - szárazföldi kőszállítással - a vízoldali töltéslábba építendő partvédelmi mű kialakítása. A szállító járművek a töltést a jobb part 147+650 töltéskilométernél keresztezik, ami a közlekedőktől fokozott figyelmet igényel.

6. hét (február 3-9.) A fagyok miatt átmenetileg szünetel a hidromechanizációs kotrás a Tisza-tavon

Az elmúlt napokban kialakult lepeljég miatt átmenetileg leállította a hidromechanizációs kotrást a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője. A „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint azonban, amint enyhül az idő, a munkálatok folytatódnak a Kis-Tiszán a 0+000 - 0+700 és 5+100 - 5+400 szelvények között,valamint a X-es öblítő csatornán a 0+000 - 0+500 szelvények között.
A 6. héten – február 3-9. között – Kiskörén változatlanul zajlanak a hallépcső műtárgyának földmunkái és a terméskő burkolat kialakítása az üzemi út alatti műtárgynál és az ökológiai folyosó középső szakaszán, a réselt halátjáró blokkjainál pedig a szerkezetépítés. Ezen a helyszínen folyamatos a terméskő szállítása, az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába hordják a beépítendő anyagot.
A VIII-as öblítő csatornán, valamint az Aponyháti-csatorna főágának bekötése végett a 0+000 - 0+150 szelvények között továbbra is szárazkotrást végeznek. 
Ugyancsak száraz technológiával megkezdődik a halágy kotrása a Kis-Tisza 5+300-as szelvénye és a Kőhídi-lapos között, s indul a Bocskoros híd átfolyási szelvényének rekonstrukciója. 
A jobb parton, a 146+600 - 146+930 töltéskilométer között folytatódik - szárazföldi kőszállítással - a vízoldali töltéslábba építendő partvédelmi mű kialakítása. A szállító járművek a töltést a jobb part 147+650 töltéskilométernél keresztezik, ami a közlekedőktől fokozott figyelmet igényel.

5. hét (január 27- február 1.)
A hó és a keményebb fagyok beköszöntével immár fokozottan időjárásfüggő a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezése. A „K és H” Konzorcium tervei szerint mindenesetre az 5. héten – január 27. február 2. között – folytatódnak a hallépcső műtárgyának földmunkái és a terméskő burkolatok kialakítása, az üzemi út alatti műtárgynál és az ökológiai folyosó középső szakaszán, a réselt halátjáró blokkjainál pedig a szerkezetépítés. Itt, Kiskörén folyamatos a terméskő szállítása, az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába hordják a beépítendő anyagot. 
Tovább zajlik a hidromechanizációs kotrás a Kis-Tiszán a 0+000 - 0+700 és 5+100 - 5+400 szelvények között, valamint a X-es öblítő csatornán a 0+000 - 0+500 szelvények között. Az érfűi térségben változatlanul a gyökérzónás kotrás, a VI-os öblítő csatorna környezetében pedig fakivágás jelenti az aktuális teendőt. Várhatóan hamarosan befejeződik az Aponyháti-csatorna főágának bekötése miatt végzett szárazkotrás a 0+000 - 0+150 szelvények között. Hasonló tevékenység helyszíne a VIII-as öblítő csatorna is. A jobb part 146+600 - 146+930 töltéskilométer között szárazföldi kőszállítással párosul a vízoldali töltéslábba építendő partvédelmi mű kialakítása, a szállító járművek pedig a töltést a jobb part 147+650 tkm-nél keresztezik, ami a közlekedőktől fokozott figyelmet igényel.

4. hét (január 20-26.)

A 4. héten is – január 20-26. között – több helyszínen zajlik a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezése – tájékoztatott a „K és H” Konzorcium. Kiskörén folytatódnak a hallépcső műtárgyának földmunkái, emellett a terméskő burkolatok kialakítása van soron, valamint szerkezetépítés munkákat végeznek  az üzemi út alatti műtárgynál és az ökológiai folyosó középső szakaszán, a réselt halátjáró blokkjainál.
Hidromechanizációs kotrás helyszíne a Kis-Tisza a 0+000 - 0+700 és 5+100 - 5+400 szelvények között, valamint a X-es öblítő csatorna a 0+000 - 0+500 szelvények között.
Abádszalók szomszédságában, az érfűi térségben folytatódik a gyökérzónás kotrás, a VI-os öblítő csatorna környezetében pedig fakivágás adja a fő tennivalót. Az Aponyháti-csatorna főágának bekötése végett szárazkotrást végeznek a 0+000 - 0+150 szelvények között, továbbá hasonló munkálatok zajlanak a VIII-as öblítő csatornán is.
A jobb part 146+600 - 146+930 töltéskilométer között szárazföldi kőszállítást igényel a vízoldali töltéslábba építendő partvédelmi mű kialakítása, a szállító járművek pedig a töltést a jobb part 147+650 tkm-nél keresztezik, ami a közlekedőktől fokozott figyelmet igényel.

folytatódnak a munkák3. hét (2014. január 13-19.)

Az új évben, megújult erővel folytatódik a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezése. A „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint a 3. héten, január 13. és 19. között Kiskörén változatlanul a hallépcső műtárgyának földmunkái adják a fő tennivalót. Az ökológiai folyosó építésének helyszínén terméskő-szállításnak is szemtanúi lehetünk, mivel az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába hordják az anyagot. (Az üzemi út téli kikötőbe vezető út és ártéri híd közötti szakaszán tavaly november 19-től a forgalmi rend megváltozott, az ideiglenes megkerülő útra terelik a járműveket, ezért az érintett szakaszon fokozott figyelmet kérünk a közlekedőktől.)
A jobb part 146+600 - 146+930 töltéskilométer között szárazföldi kőszállítással együtt jár a vízoldali töltéslábba építendő partvédelmi mű kialakítása, a szállító járművek pedig a töltést a jobb part 147+650 tkm-nél keresztezik, ami a közlekedőktől fokozott figyelmet igényel. Szintén fokozott figyelem szükséges a jobb part, 150+000 tkm-nél, ahol a vízoldali töltésrézsű védelmére ugyancsak kőmű épül, ezért itt is gépek közlekedésére kell számítani.
Hidromechanizációs kotrás kezdődik a Kis-Tisza 0+000 - 0+700 és 5+100 - 5+400 szelvényei között, valamint a X-es öblítő csatorna 0+000 - 0+500 szelvényei között.
Az érfűi térségben (Abádszalók) folytatódik a lepelkotrás, a VI-os öblítő csatorna környezetében pedig fakivágás a soron következő teendő. Az Aponyháti-csatorna főágának bekötése okán szárazkotrás lesz 0+000 - 0+150 szelvények között, továbbá hasonló munkálatok zajlanak a VIII-as öblítő csatornán is.

51. hét (2013. december 16-12.)
Folytatódnak a munkák a Tisza-tónál

A Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint az 51. héten, december 16-22. között Kiskörén folytatódnak a hallépcső földmunkái, illetve a műtárgy alapozása. Ugyanitt az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába hordják a terméskövet. Az üzemi út téli kikötőbe vezető út és ártéri híd közötti szakaszán november 19-től a forgalmi rend megváltozott, az ideiglenes megkerülő útra terelik a járműveket, ezért az érintett szakaszon fokozott figyelmet kérünk a közlekedőktől.
Mederkotrás helyszíne a Kis-Tisza a 0+300-0+700 szelvények között, halágy kotrás folyik száraz technológiával a Kis-Tisza 5+300-as szelvénye és a Kőhidi-lapos között, az érfűi térségben pedig gyökérzónás kotrás történik. Aponyháton, a 0+000-0+150-es szelvények között szintén száraz kotrást láthatunk, illetve a nyomvonalon kitermelt fát szállítják el.
A jobb part 146+600 - 146+930 töltéskilométer között szárazföldi kőszállítással jár a vízoldali töltéslábba építendő kőmű kialakítása, a szállító járművek pedig a töltést a jobb part 147+650 tkm-nél keresztezik, ami a közlekedőktől fokozott figyelmet igényel.

50. hét (2013. december 9-15.)
A Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint az 50. héten, december 9- 15. között Kiskörén folytatódnak a földmunkák az épülő hallépcső nyomvonalán, valamint a föld kitermelése az üzemi út alatti műtárgynál. Ugyanitt terméskő-szállításnak is szemtanúi lehetünk, mivel az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába hordják az anyagot. Az üzemi út téli kikötőbe vezető út és ártéri híd közötti szakaszán november 19-től a forgalmi rend megváltozott, az ideiglenes megkerülő útra terelik a járműveket, ezért az érintett szakaszon fokozott figyelmet kérünk a közlekedőktől.
A jobb part 146+600 - 146+930 töltéskilométer között szárazföldi kőszállítással jár a vízoldali töltéslábba építendő kőmű kialakítása, a szállító járművek pedig a töltést a jobb part 147+650 tkm-nél keresztezik, ami a közlekedőktől fokozott figyelmet igényel. Szintén fokozott figyelem szükséges a jobb part, 150+000 tkm-nél, ahol a vízoldali töltésrézsű védelmére ugyancsak kőmű épül, ezért itt is gépek közlekedésére kell számítani.
Az érfűi térségben (Abádszalók) folytatódik a lepelkotrás, míg az Aponyháti-csatorna szárazkotrás helyszíne.

48. hét 
(2013. november 25. – december 1.)
Fokozott figyelmet kérünk a közlekedőktől!

A Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint a 48. héten, azaz november 25. és december 1. között Kiskörén folytatódnak a földmunkák az épülő hallépcső nyomvonalán, továbbá megkezdődik a föld kitermelése az üzemi út alatti műtárgynál. Ezen a helyszínen terméskő-szállítással is szembesülhetünk, az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába hordják az anyagot. Az üzemi út téli kikötőbe vezető út és ártéri híd közötti szakaszán november 19-től a forgalmi rend megváltozott, az ideiglenes megkerülő útra terelik a járműveket, ezért az érintett szakaszon fokozott figyelmet kérünk a közlekedőktől.
A partvédelmi munkák keretében a jobb part 146+120 - 146+280 töltéskilométer között földfeltöltés zajlik az árvízvédelmi töltés és az azzal párhuzamos kőmű között. A jobb part 146+600 - 146+930 tkm között szárazföldi kőszállítással jár a vízoldali töltéslábba építendő kőmű kialakítása, a szállító járművek pedig a töltést a jobb part 147+650 tkm-nél keresztezik, ami a közlekedőktől fokozott figyelmet igényel. Szintén fokozott figyelem szükséges a jobb part, 150+000 tkm-nél, ahol a vízoldali töltésrézsű védelmére ugyancsak kőmű épül, ezért itt gépek közlekedésére kell számítani.

Az érfűi térségben (Abádszalók) folytatódik a múlt héten megkezdett lepelkotrás.

47. hét (2013. november 18-24.)
Tájékoztatásul közöljük, hogy a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium 47. héten (2013. november 18-24. között)  az alábbi munkaterületen végez kivitelezési munkát:

Kotrási munkák: 
Kis-Tisza: 
1. 5+400 szelvényben kotróhajó horgonyoz, munkát nem végez. 
2. 0+000 - 0+500 szelvények között 11. 18.-án és 11. 19.-én hajó mozgás várható, kivonulás a főmederbe. Elkészült kotrási szakaszok: 0+000 - 0+700; 1+250 - 1+950; valamint 5+300 - 5+450 szelvények között. 
3. A Kis-Tisza 0+000 - 5+450 szelvények között közlekedési akadály nincs.

Lepelkotrások: 
4. Szilas-fok térségének gyökérzónás kotrási munkaterületről levonultunk (elkészült kotrási terület 2 ha) 
5. V-ös öblítő felső szakaszának gyökérzónás kotrási munkaterületről levonultunk(elkészült kotrási terület 6 ha) 
6. Érfűi térség gyökérzónás kotrás munkálatai megkezdődnek
7. V-ös öblítő felső szakaszának kotrása és a VI-os öblítő mederfejlesztése munkaterületekre a száraz kotrási technológiához szükséges eszközök felvonulása megkezdődnek 

Műtárgyépítési munkák:
Hallépcső műtárgy, Kisköre: 
 - Földmunkák a műtárgy nyomvonalán.
- Terméskő szállítás az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába. 
- Az üzemi út téli kikötőbe vezető út és az ártéri híd közötti szakaszán 11. 19.-től forgalmi rend változás várható, a forgalom az ideiglenes megkerülő útra terelődik, az érintett szakaszon FOKOZOTT FIGYELEM SZÜKSÉGES! 

Partvédelmi munkák: 
1. A jobb part 146+900 tkm környezetében az árvízvédelmi töltést keresztező építési forgalomra kell számítani, FOKOZOTT FIGYELEM SZÜKSÉGES! 
2. A jobb part 150+000 tkm környezetében vízoldali töltésrézsű kőburkolat építése miatt a munkagépek közlekedése miatt útszűkület várható, FOKOZOTT FIGYELEM SZÜKSÉGES! 

45-46. hét (2013. november 4-17.)
Tájékoztatásul közöljük, hogy a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium a 46. héten (2013. november 4 -17. között) az alábbi munkaterületen végez kivitelezési munkát:

Kotrási munkák: 
1. Kis-Tisza - levonulás a munkaterületről 
2. Érfűi térség - lepelkotrás 
3. 4.1 Tisza jp. 144+585 - 144+720 szelvények között földfeltöltés az árvízvédelmi töltés és a párhuzamos kőmű között. 
4. 4.4 Tisza jp. 149+978 - 150+028 szelvények között rézsűvédelmi munkálatok a zsilip környezetében 

Műtárgyépítési munkák: hallépcső földmunkák.

44. hét (2013. október 28. – november 3.)
A kivitelező „K és H” konzorcium tájékoztatása szerint a 44. héten (október 28. – november 3. között) folytatódnak a Kiskörei Duzzasztómű mellett épülő hallépcső földmunkái. Kotorják a medret a Kis-Tiszán, a 0+000 – 2+000 szelvények között, valamint a Kis-Tisza 5+000 - 5+400 szelvényei között. Lepelkotrás helyszíne az V. öblítőcsatorna felső szakasza, és a VI-os öblítő (Szilas-fok).  Az érfűi térségben (Abádszalók) pedig megtörténik a kotrás előkészítése. Sarud szomszédságában (jobb part) továbbra is a partvédelmi kőmű építése az aktuális munka, ezúttal a 146+600 – 146+930 szelvények között.

43. hét (2013. október 21-27.)
A kivitelező „K és H” konzorcium tájékoztatása szerint a 43. héten (2013. október 21 - 26. között) folytatódnak a Kiskörei Duzzasztómű mellett épülő hallépcső földmunkái illetve műtárgy rekonstrukciói. Tovább haladnak a kotrási munkák is: a Kis-Tisza 0+000 - 2+000 szelvények között mederkotrás, a Kis Tisza 2+000 - 2+500 szelvények között irtási munkák, az V. öblítő csatorna felső szakaszán valamint a Szilas-fok - Lapos morotva térségben gyökérzónás kotrás, a Tisza jp. 146+120 - 146+280 tkm szelvényekben pedig partvédelmi kőmű építése folyik a héten.

42. hét (2013. október 14-20.)
Több helyszínen zajlanak a Komplex Tisza-tó projekt munkálatai. A kivitelező „K és H” konzorcium tájékoztatása szerint a 42. héten (október 14-18.) folytatódnak a Kiskörei Duzzasztómű szomszédságában a hallépcső műtárgyainak földmunkái. Kotorják a medret a Kis-Tiszán, a 0+000 – 2+000 szelvények között, és irtási munkálatok folynak a Kis-Tisza 2+000 - 2+500 szelvények között. Gyökérzónás kotrás helyszíne a V. öblítőcsatorna felső szakasza, valamint a Szilas-fok – Lapos morotva térsége. Sarud térségében (jobb part, 146+120 – 146+280 szelvények között) továbbra a partvédelmi kőmű építése az aktuális munka.

41. hét (2013. október 7-13.)
Több helyszínen zajlanak a Komplex Tisza-tó projekt munkálatai. A kivitelező „K és H” konzorcium tájékoztatása szerint a 41. héten (október 7-12.) folytatódik Sarud térségében (jobb part, 146+120 – 146+280 szelvények között, térképünkön 4 számmal jelölt) a partvédelmi kőmű építése, a Kiskörei Duzzasztómű szomszédságában pedig a hallépcső műtárgyainak földmunkái (5). Kotorják a medret a Kis-Tisza 0+000 – 0+1600 szelvényei között, és irtási munkálatok folynak a Kis-Tisza 0+1500 és 0+2000 szelvényei között (1). Gyökérzónás kotrás helyszíne a V. öblítőcsatorna felső szakasza (2), valamint a Szilas-fok – Lapos morotva térsége (3).

10. hét (március 3 - március 9.)